Gösta eriksson

Namn: Gösta Eriksson

Ålder: född 1939

Ort: Boden

Tel: 0921-17507, 070-2300039

E-postadress: 

Yrke: Miljökonsult. Tidigare Officer vid arméflyget i Boden.

 

Nuvarande uppdrag: ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, Vice ordförande i Miljö- och byggnämnd. Ledamot i tekniska utskottet, Bodens representant i regionala kollektivmyndigheten,

Presentation/ambition: Infödd bodensare, gift och bor i villa på Sanden, Fram till 1994 var jag officer vid arméflyget och flög helikopter i 26 år. Jag var också personalchef och stabschef vid AF1. Jag har alltid varit intresserad av naturen, sedan många år medlem i naturskyddsföreningen. Tillsammans med en kollega startade jag Skördefest- och miljödagarna 1995 och drev detta arrangemang i 20 år, idag har min son tagit över detta arrangemang. Har som konsult genomfört miljöutbildningar åt företag och organisationer. Perioden 2002-2006 var jag kommunstyrelsens ordförande i Boden. / Ambition: Min ambition är att fortsätta med politiken och där främst driva klimat- och miljöfrågorna inklusive Agenda 2030 frågorna (alltså FN 17 mål för utveckling). Detta innebär en omställning till ett långsiktigt hållbart samhälle med stora utvecklingsmöjligheter för oss i Boden och Norrbotten. Här kan framtidens jobb och utveckling skapas. En viktig del i detta är utvecklingen av vår landsbygd med ökad produktion av hållbara livsmedel och andra företag. För mig är den sociala hållbarheten målet och den ekologiska hållbarheten är en förutsättning för den sociala och ekonomiska hållbarheten.

Medlem i följande organisationer: Naturskyddsföreningen, Röda korset, IOGT/NTO, Tempelriddarorden, Föreningen Norden, Hembygdsföreningen, PRO, SPRF.

Övrigt av intresse: Medlem i svensk kyrkan och är ordförande i kyrkans miljöråd i Boden. Jag har erhållit Norrbottens miljöpris 2015 som delas ut av Norrbottens läns landsting och ALMI. Jag har dessutom erhållit Bodens kommuns miljöstipendium två gånger senast 2014.


 

Lokalt partikansli
Miljöpartiet de Gröna Boden
Hellgrensgatan 4
96134 BODEN

boden@mp.se