fbpx

Lena Mari Johansson

Namn: Lena Mari Johansson
Ort: Boden
Yrke: Utbildad barnundersköterska och socionom. Har arbetat inom hälso- och sjukvård i 25 år med barn och som kurator inom rehabilitering och habilitering. Sedan 2015 har jag jobbat åt Bodens kommun som anhörigkonsulent och socialinformatör.


Jag bor i villa med min man, har tre vuxna barn och tre barnbarn.

Medlem i miljöpartiet sedan 2016.

Nuvarande uppdrag: Ersättare i Socialnämnden.

I valet 2022 har jag 5:e plats på kommunfullmäktigelistan.

Mina viktigaste frågor är inom det sociala med äldrefrågor och att minska ensamhet och utanförskap. Ett Boden med livskvalitet för alla. Alla generationer behöver känna trygghet med omsorgen någon i familjen får eller kommer att få i framtiden. 
Lika bra mat till de äldre som till barnen i skolan och barnomsorgen. Vi måste arbeta för ett hållbart sätt att leva så att våra barnbarn har en bra miljö att leva i. Jag brinner för ett cirkulärt användande av textilier och förpackningar som min farmor förstod redan då jag var liten. Tex. lagar jag kläder och köper kläder på secondhand och lämnar in uttjänta kläder och tyger till HM som gör nya av dem. 

Mitt kulturintresse får jag utlopp för i medlemskap i Bodens teaterförening och Bodens konstförening. Att hålla sig i form är viktigt därför gympar jag i Bodens gymnastikförening och använder cykel istället för bil när det går. Jag stödjer Hörselskadades förening, Bodens demensförening samt Röda korset i Boden.

Lägg din röst i kommunvalet på miljöpartiet så ska jag arbeta hårt för att de sociala frågorna för årsrika och deras personal får ännu större plats.